Kalsiyum Neden Önemli ?
Yeterli kalsiyum, sadece kemiklerimizin önemli bir bileşeni olduğu için değil, sağlığımız için de gereklidir. Organlarımızın ve iskelet kaslarımızın düzgün çalışmasını sağlamada hayati bir rol oynamaktadır. Vücut, temel işlevler için ihtiyaç duyduğu kalsiyumu, kemiklerimizdeki depolardan kana salarak sağlar. Bu durum, kemik erimesi riskini artırmaktadır.
Kanda yeterli bir kalsiyum seviyesi sağlandığı zaman, vücudun kalsiyumu kemiklerden çekmesi engellenmektedir. Dünya Sağlık Örgütünün tavsiye ettiği alınması gereken günlük kalsiyum miktarı 500mg’dır.
Kalsiyum’dan zengin gıdalar:
- Ispanak
- Brokoli
- Rezene
- Domates
- Fasulye
- Lahana
- Fıstık
- Badem
- Ceviz
- Susam
- Portakal
- Süt
- Yoğurt
- Balık
- Yumurta
- Kuru kayısı
- İncir
- Tarçın

1992 yılında Ege Tıp Fakültesi’nden mezun olan Timur Pırıldar, 1998 yıIında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’ında Romatoloji uzmanlık eğitimini tamamlayarak Romatoloji uzmanı olmuştur. 2005 yılında Doçent ve 2010 yılında Profesör ünvanını almıştır. Halen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinde İç Hastalıkları anabilim dalında öğretim üyesi olarak çalışan Timur Pırıldar, İzmir’deki muayenehanesinde tedavilerine devam etmektedir.





Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!